Bra utbildning bygger på många faktorer

Att släppa iväg sitt barn till ett nytt sammanhang är för de flesta föräldrar förknippat med en del funderingar. På Täby Yrkesgymnasium har vi goda förutsättningar att ta väl hand om de ungdomar som vi får glädjen att utbilda.

Täby Yrkesgymnasium är inte större än att både lärare och skolledning lär känna eleverna väl. Tack vare det så har vi inte bara en god gemenskap på skolan, utan även en gynnsam lärandemiljö – och därmed även chansen att ta tillvara varje elevs förmåga på bästa sätt. Det ger oss också bättre möjligheter att snabbt kunna fånga in de elever som eventuellt behöver lite extra stöd – i skolarbetet, eller på annat sätt.

Alla våra elever får ett SL-kort, utan någon särskild bedömning. SL-trafikens närmaste hållplats ligger bara 100 meter från skolan.

Bra mat bra resultat

På Täby Yrkesgymnasium är skollunchen kostnadsfri, vilket kan vara bra att känna till eftersom den inte är det på alla skolor. Lunchen levereras från ett cateringföretag och serveras i vår egen matsal.

Bra mat är en förutsättning för ett bra arbete. På menyn finns varje dag flera alternativ att välja mellan, varav ett vegetariskt. I måltiderna igår sallad, dryck (inklusive mjölk) och bröd. Vi erbjuder även laktos- och glutenfri kost. Önskemål om sådan lämnas till elevens mentor vid skolstart.